Wat is een Silent Disco?

Bij een Silent Disco (ook wel stille disco genoemd) draait de DJ muziek, maar zijn er nergens speakers te bekennen! Het publiek heeft namelijk hoofdtelefoons op! De muziek die de DJ draait wordt via draadloze zenders naar de hoofdtelefoons verstuurd! Eigelijk is dit dus precies hetzelfde als een normaal feest, alleen hoort een buitenstaander slechts schuifelende danspassen en hier en daar iemand die meezingt!

Silent Disco party

Meerdere DJ's

Op de hoofdtelefoon kun je switchen tussen 3 kanalen. Een Silent Disco wordt dus pas echt leuk wanneer je werkt met meerdere DJ’s waartussen het publiek kan kiezen! Meerdere DJ’s inhuren kan bijvoorbeeld met onze compleet verzorgde Silent Disco’s. De één staat mee te zingen op een bekend nummer wat gedraaid wordt door DJ 1, terwijl de ander helemaal los gaat op een goede beat van DJ 2! In de meeste gevallen zetten we de DJ’s tegenover elkaar, met daartussen de dansvloer. Een ware strijd tussen de DJ’s om de meeste luisteraars!! Op de hoofdtelefoons zit een lampje, welke van kleur wisselt wanneer er naar een andere DJ wordt geluisterd. Zo kun je ook zien wie naar welke DJ luistert. 

Mogelijkheden zijn eindeloos!

Of u nu uw volledige feest als Silent Disco uitvoert of de Silent Disco opneemt in de programmering van een groter evenement: alles is mogelijk! Wilt u thuis een feest geven maar u heeft een buurt die gegarandeerd gaat klagen? Met een Silent Disco bent u daar van af! Geeft u een evenement met meerdere podia en wilt u makkelijk voor relatief weinig kosten een extra activiteit plaatsen? Wilt u een feest waarbij uw overige gasten toch relaxt kunnen praten maar ook mogelijkheid tot dansen is? Huur dan een Silent Disco, en uw gasten zullen er nog lang over napraten! En als u graag vaker Silent Disco’s wilt geven, kunt u van ons natuurlijk altijd de Silent Disco hoofdtelefoons kopen.

Silent Disco bruiloft
Bruiloft kinderen

Makkelijk te bedienen

Vaak wordt er voor de Silent Disco een aparte ruimte ingericht met 1 ingang (hier helpen we overigens graag bij), zodat we goed controle kunnen houden op de hoofdtelefoons! Iedereen die een hoofdtelefoon krijgt uitgereikt, zal deze daarna zelf bedienen. Op de hoofdtelefoon zitten 3 knoppen: een AAN/UIT knop, een knop voor de keuze naar welke DJ geluisterd wordt, en een knop voor het volume. Makkelijk te bedienen voor iedereen!

Alle muziekstijlen

De Silent Disco past bij elk evenement.  Wilt u een foute 90’s party? Nederlandstalig? De hipste dance en top40? Onze DJ’s draaien het allemaal. Natuurlijk kunt u ook uw eigen DJs inzetten. In dat geval kunt u onze hoofdtelefoons het beste los inhuren.

Heeft u nog vragen over hoe een Silent Disco er aan toe gaat? Bel ons even of neem gerust via deze website contact met ons op! 

Silent Disco area hosten